Julfesten som sprack

Vi hade önskat att verksamhetsåret 2013 skulle ha slutat på ett bättre sätt. Vi hade lagt ner mycket möda för att julfesten den 30 november skulle bli riktigt bra men som ni alla känner till nu så hade Göran Terrassen dubbelbokat lokalen. Det fanns ingen möjlighet att på så kort tid (samma dag) ordna en annan lokal som kunde ta emot oss alla. Vi var drygt 90 personer anmälda till julfesten. Det var en riktig chock när telefonsamtalet från restaurangen kom strax efter kl 12 på lördagen. Jag skulle möta musikerna Markus och Tony kl 15.00 för ljudinstallationen men istället satte heta linjen igång med samtal till alla som anmält sig.

Tack vare blixtsnabbt jobb av Karin Broberg och Ronny Andersson och även av min man Birger Hedström så kunde vi nå samtliga i tid. Det tog rätt lång tid att lugna ner sig men tack vare ert stöd, kära medlemmar, så kunde vi till slut acceptera faktum. Vi har fakturerat Göran Terrassen för musikerarvodet och våra utlägg.

Nu tar vi nya, friska tag för vårens aktiviteter och hoppas kunna ordna en vårfest som även kan ses som en kompensation för inställd julfest. Mer information kommer.
Till årsmötet den 5 mars behöver vi förslag på personer som kan engagera sig på olika sätt i föreningen. Om du känner att du inte vill sitta just i styrelsen så finns det andra uppgifter, exempelvis att bilda en arbetsgrupp för medlemsbladet (4 nr/år) eller en festkommitté som ordnar trevliga tillställningar. Fler kan göra mer och vi behöver nytillskott både till tanke och kraft.

Vi avvaktar med spänning om besked på vår ansökan om att Stockholms kommun ska ingå i förvaltningsområde för meänkieli. Samernas ansökan har lämnats in en månad senare än vår.

Väl mött i vår!
Ordf Christina Hedström

Posted in Nyhet.