Mikael Niemi om boken Koka björn

Tisdag 13 mars kl 18.30Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm.

Författaren Mikael Niemi från Pajala gästar Finlandsinstitutet i Stockholm för att i samtal med översättaren och litteraturvetaren Janina Orlov prata om sin nya bok Koka björn, en fascinerande berättelse om grundaren till den laestadianska väckelserörelsen, Lars Levi Laestadius.

Biljetter 100 kr per person kan köpas online på nätet, www.finlandsinstitutet.se eller bokas på 08-545 212 00. Det går också att chansa och köpa biljett vid dörren.

”Sommaren 1852 gör prosten i Kengis i Tornedalen den fasansfyllda upptäckten djupt nere i en myr. Först tror han att det är mossa, men det visar sig vara hår. Prosten och väckelsepredikanten Lars Levi Laestadius, senare utsedd till förra årtusendets norrbottning, börjar söka sanningen bakom alla de hemskheter som utspelar sig i skogarna runt hans hemby. Mikael Niemis senaste bok Koka björn är en spänningsroman, med must och närvaro helt i stil med genombrottsromanen Populärmusik från Vittula. Den är en fascinerande berättelse om mannen som valts till årtusendets norrbottning. Mästaren Niemi skildrar levande hur stora händelser drabbar en liten värld och hur Læstadius vinner allmogens stöd trots överhetens motstånd.”

Kvällen är ett samarrangemang mellan Tornedalingar i Stockholm och Finlandsinstitutet.

 

Posted in Nyhet.