Tornedalingar på SVT

Följ med på studiebesök till Sveriges Television med Tornedalingar i Stockholm! (OBS! Alla grupper är nu fulla!)

Medlemmar i Tornedalingar i Stockholm välkomnas exklusivt till SVT i Stockholm för guidning och förhandstitt på säsongens avsnitt av Bastubaletten! Väj mellan tre tider:
Torsdag 26 okt klockan 15 (max 20 pers) FULLT
Torsdag 26 okt klockan 18 (max 20 pers) FULLT!

Obs! Ny tid för de som inte fick plats 26 okt. Onsd 6 dec kl 16!

Samling i TV-husets foajé, Oxenstiernsgatan 34, där guide möter. Besöket tar cirka en timme och kostar inget. Eventuellt blir det även besök på finska Uutiset.
I TV-husfoajén finns ett café med lättare rätter och smörgåsar.
Anmälan: Rut Niska Säfström 070-545 06 49 eller mejl ordforande@tornedalingar.se

 

”Välkommen till anrika TV-huset på Gärdet i Stockholm där Sveriges Television har producerat tv-program sedan 1969 då man spelade in Mumintrollet med Gösta Ekman. Sedan dess har klassiska program som Hylands hörna och Jacobs stege sänts från tv-huset. Bland de nya klassikerna kan nämnas Så ska det låta, Veckans brott och Skavlan. Här har även Ingmar Bergman spelat in tv-filmer. Eftersom SVT har hyrt ut sina studior även till andra produktionsbolag, har även Let´s Dance direktsänts härifrån. Under studiebesöket tittar vi även in i övriga studior och den stora nyhetsstudion, snickeriet där studiodekor tillverkas och Bolibompa-studion där Sveriges största barnprogram spelas in. Om allt klaffar kommer också SVT:s biträdande programchef för minoritetsspråk, tillika producenten bakom Bastubaletten, Mattias Barsk (bördig från Tärendö), att ge oss en förhandstitt på nya säsongen av Bastubaletten. Sveriges Television är ett oberoende public service-bolag som verkar i allmänhetens tjänst. SVT är till för alla i Sverige. Målet är att erbjuda ett utbud som engagerar, underhåller och berikar. SVT vill bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. SVT finansieras av tittarna via TV-avgiften.”

Mattias Barsk (Foto: Janne Danielsson)

 

SVT:s kommunikatör Jan-Erik Westman (Övertorneå).

Posted in Nyhet.