Bokcirkel med Tornedalstema 10 oktober i Hässelby villastads bibliotek

”Bengt Pohjanens oförtröttliga insatser för den geografiska och kulturella platsen Tornedalen kan inte överdrivas. Var skulle språket meänkieli befinna sig i dag om han inte velat bli dess barnmorska och förlösa det, till exempel?
I våras drog Hässelby villastads bibliotek igång en bokcirkel med Tornedalstema – en bokcirkel som riktar sig till alla med ett intresse för Tornedalsk litteratur. Och som andra bok i denna bokcirkel läser vi Bengt Pohjanens självbiografiska berättelse ”Smugglarkungens son” (2007), som av förlaget Norstedts kallats en ”rak och rolig bok som har goda möjligheter att skriva in sig bland de klassiska svenska barndomsskildringarna”.

Så läs eller läs om ”Smugglarkungens son” och bege dig sedan till Hässelby villastads bibliotek tisdagen den 10 oktober för ett intressant samtal om och kring den. Tiden för detta samtal? Mellan klockan 16-17.”Anmäl ditt intresse genom att mejla johan.jacobsson.franzen@stockholm.se. Eventuella frågor om bokcirkeln besvaras på samma mejladress.

Hässelby villastads bibliotek ligger i Åkermyntan centrum, en relativt kort (7-10 minuter) bussresa från Vällingby.

Låna ” Smugglarkungens son” i fysisk form här: https://bib- lioteket.stockholm.se/titel/401508 och/eller i digital form här:

https://biblioteket.stockholm.se/titel/598570

Välkommen!

Posted in Nyhet.