DNA – vägen till släktens och Tornedalens historia

Sveriges ledande DNA-forskare kommer till Tornedalingar i Stockholm

Datum: Onsd 24 januari 2018
Tid: Klockan 18, men vi börjar med fika kl 17.30.
Var? Själagårdsgatan 13, Gamla stan.
Entré: 40 kronor för medlemmar, 60 för övriga. Fika ingår. Ingen föranmälan.

Peter Sjölund reser land och rike runt för att berätta om den spännande DNA-forskningen.

Sveriges ledande DNA-forskare Peter Sjölund kommer till Tornedalingar i Stockholm. Ett intressant föredrag med efterföljande topsning för dem som vill söka sin historia.
”Intresset för att släktforska med hjälp av DNA-tester exploderar runt om i världen. DNA kan lösa släktgåtor som förr var omöjliga att knäcka och med DNA kan man kartlägga både släktens och befolkningens historia tusentals år tillbaka i tiden.
Hur ser Tornedalens historia ut? Varifrån kom människorna och när kom de? Peter Sjölund från Härnösand är Sveriges ledande DNA-släktforskare och har dragit fulla hus vid sina föreläsningar. Nu besöker Peter oss och berättar om alla saker man kan finna om sin släkt med hjälp av DNA. Och hur han, tack vare DNA från flera tusen testade privatpersoner, kartlagt hur Sverige har befolkats efter istiden. Peter visar också hur det går till att DNA-testa
sig och ge sig in i DNA-släktforskningens spännande värld. Efter föredraget finns möjlighet att köpa och göra ett eget DNA-prov direkt på plats. Om du är intresserad av det, ta med ett betalkort som är upplåst för köp på internet.” Välkommen!

 

 

 

Posted in Nyhet.