Roadmovie från Tornedalen

SVT1 sänder i höst 2013 en så kallad roadmovie från Tornedalen, RAJA (Gränsen). Markus Fagervall och Tony Björkenwall reser runt i Tornedalen och besöker intressanta människor.

Det är dags att säga hej till den underbara sommaren 2013 fastän det inte känns så just i skrivande stund. Tids nog kommer hösten och då frestar vi er med ett fullspäckat program.

Vi får föredrag av Jan Bergsten om Tornedalens järnvägar i september, i oktober följer vi Pian Tornberg Hjelm i ord, bild och ton genom årstiderna. Den 26 oktober blir det ett seminarium på ABF om tro och andlighet i norra Sverige med bl a biskop Hans Stiglund från Luleå. Biskopen predikar dessutom den 27 oktober i Markuskyrkan i Björkhagen.
Notera redan nu datumen 4, 11 och 18 december då SVT1 sänder en s.k roadmovie från Tornedalen, RAJA (Gränsen). Markus Fagervall och Tony Björkenwall reser runt i Tornedalen och besöker bl a systrarna Märta, Karin och Linnea Nylund i Markusvinsa. Den tornedalska berättarrösten kommer ni förmodligen att känna igen. Se separat info i bladet.

Vi vill få in tips, berättelser, bilder mm från er läsare. Har du något att berätta, förmedla eller har du läst någon intressant artikel, rentav skrivit en dikt eller sommarberättelse som du vill få publicerad, är du välkommen att skicka in det till oss på samma sätt som Karin Isaksson gjort till detta nummer. Tack, Karin!

Väl mött i höst, ta gärna med någon vän, bekant eller granne.
Christina

Posted in Nyhet and tagged , .