Ny ledamot valdes på årsmötet

12 mars höll föreningen årsmöte i Gamla stan. Ungefär 40 personer slöt upp och representanter från Stockholms stad och landstinget kom till oss för att berätta om hur de jobbar med minoriteter, Det blev givande diskussioner kring vad Tornedalen är för ”oss”, om meänkieli har någon framtid och vilken hjälp de äldre kan få med språket på äldreboenden och inom sjukvården. Ny styrelseledamot valdes också in i form av Thomas Olofsson med rötter i Kiruna. Eva Wuolikainen (Övertorneå) valdes till ny sekreterare. Samtidigt avtackades Karin Broberg som varit med i styrelsen i tolv år! På årsmötet bjöds det på härliga mackor med rom, laxsnittar, vin och kaffe med dopp.

Årsmöte1

Styrelseledamoten sedan tolv år tillbaka Karin Broberg tackas av samt hennes trogna tjänstgörande sambo Ronny. Föreningens ordf Rut Niska Säfström till vä och tidigare ordf Christina Hedström till hö.

årsmöte3

Sekr Eva Wuolikainen, mötets ordf Gunnar Ohlen med ny ordförandeklubba och föreningens ordf Rut Niska Säfström.

årsmöte2

Stockholm stad och landstinget besökte oss för att berätta om deras arbete med minoriteter. Bland annat framkom att det finns 5 000 tornedalingar i Stockholm stad. På bilden Mirjaliisa Lukkarinen Kvist (Sthlm stad), David Lindfors (dito, med ansvar för äldrefrågor) och Mari Forsberg, Sthlms läns landsting.

Thomas Olofsson

Nya styrelseledamoten Thomas Olofsson som bland annat jobbat på Lappland Kulturbyrå.

 

Posted in Nyhet.