Hjälp oss – vi vill bli fler!

”Många ideella föreningar brottas med samma problem som vi i Tornedalingar i Stockholm har: att komma på hur man föryngrar sin medlemskår. De flesta av våra medlemmar är födda på 1930- och 1940-talen, i och för sig inte illa, men när inte vi orkar driva föreningen, vad händer då?
Den tanken kommer alltid upp när det är tid för årsmöte, om inte annat så i alla fall för valberedningen.

Vi behöver rekrytera fler medlemmar under 2015. Som ni alla vet förlorade vi ett flertal när man i Uppsala bildade en lokalavdelning. Tyvärr blev inte medlemmarna i Stockholm tillfrågade utan riksförbundet flyttade bara efter postnummer. Under våren skall vi göra en riktad inbjudan till tornedalingar som bor i Stockholm och Mälardalen och som är födda på 1950- och 60-talen.

Forskning visar att det krävs ett stort engagemang av föräldrar i barnens fritidsaktiviteter, och vi tror att när man är mellan 50 och 60 år har man gjort bort småbarnsåren och ännu inte hunnit få barnbarn att ”serva”. I första skedet inbjuder vi tornedalingar som är födda i Övertorneå kommun och till hösten de som är födda i Pajala och Haparanda kommuner.Bästa rekryteringen är mun mot mun-metoden och därför ber vi om er hjälp. Maila eller ring till mig om du känner någon presumtiv medlem, så skickar jag en inbjudan till Spårvägsmuséet den 18 april. Mejladressen är ordforande@tornedalingar.se

Det viktigaste mötet en förening har är årsmötet. Det är ett tillfälle när medlemmarna får säga sin mening och vill man göra en större förändring lämnar man in en motion, så att styrelsen hinner behandla den. Välkomna att lämna in motioner och ge idéer till verksamheten framöver.

Vi ses förhoppningsvis på årsmötet torsdagen den 12 mars kl 18 (Själagårdsgatan 13, Gamla stan) och även på träffen på Spårvägsmuséet lördagen den 18 april kl 18 tillsammans med duktiga musikern Stefan Nilsson! En tornedaling känd från tv.

Väl mött!
Rut Niska Säfström, ordförande

Ordförande Rut Niska Säfström

Ordförande Rut Niska Säfström

Posted in Nyhet.