”Föreningen betyder väldigt mycket för mig”

”Efter att ha varit ledamot i styrelsen för Tornedalingar i Stockholm i fem år har jag nu lämnat min plats. Det känns som rätt beslut för mig. Jag kommer även fortsättningsvis att vara med på träffar och aktiviteter som föreningen ordnar men då som medlem. Jag är väldigt glad för att ha hittat till föreningen, hade bara varit medlem i drygt ett halvår innan jag blev tillfrågad att gå med i styrelsen. Det var lite nervöst att göra det men det har känts väldigt bra redan från början. Det har varit så roligt med våra möten då vi har planerat aktiviteter för medlemmarna.

Vi har haft trevliga föredragshållare under dessa år. Pandemin ställde till det under en period då vi inte hade möjlighet att ordna träffar på vanligt sätt. Vi är glada för att julfesten kunde bli av förra året efter att vi var tvungna att ställa in året innan. Julfesten är på något sätt höjdpunkten under året. Nu ser vi fram emot festen den 14 maj då vi ska fira att föreningen fyller 40 år. Jag hoppas att många av er vill vara med och fira detta. Vi har planerat för det under en tid och jag tror att det blir en trevlig fest.

Jag ser fram emot att träffa alla trevliga tornedalingar som jag har lärt känna. Det blir många tillfällen att träffas nu när föreningen förhoppningsvis kan ordna träffar på samma sätt som före pandemin. Föreningen betyder väldigt mycket för mig. Det kändes som att hitta hem när jag var på min första träff. Vi har så mycket gemensamt och har alltid något att prata om. Jag är extra glad för att ha hittat meänkieli-cirkeln. Vi är några tornedalingar som träffas varannan vecka och läser böcker på meänkieli. Jag är själv uppvuxen med språket men har aldrig läst det. Eftersom jag sällan pratar meänkieli nuförtiden så känns det extra viktigt att hålla liv i det.

Tornedalen är alltid i mitt hjärta! <3″

 

En krönika av Lisbeth Nåmark, avgående styrelseledamot i Tornedalingar i Stockholm

 

 

Posted in Nyhet.