Hallå där

Gull-Marie Landolf, född Sundelin, som bor i Johanneshov men är född i Övertorneå. Varför blev du medlem i Tornedalingar i Stockholm?

”Jag blev medlem igullmarie ensam Tornedalingar i Stockholm för 6-7 år sedan för att träffa vänner och höra lite “skvaller” från hembygden. Jag tycker också att det är viktigt att Tornedalen syns i press och media och hörs i radio med sin särpräglade kultur.
Den senaste julfesten var mycket trevlig med hög stämning och en mycket fin julbuffé. Underhållningen med en trio, far med två döttrar bidrog också till den goda stämningen.
Jag såg dagens ljus på kammaren i byn Kuivakangas år 1947 och vi flyttade till Övertorneå när jag var två år och där växte jag upp.
Sommaren 1964 (17 år gammal) flyttade jag till Stockholm efter avslutad realexamen och ettårig husmodersskola. Jag såg en annons i tidningen att postgirot i Stockholm sökte folk och jag tyckte det verkade spännande.
Jag hyrde en liten jungfrukammare på Dalagatan, billigt men mörkt och trist. På jobbet på Postgirot träffade jag Rolf som jag är gift med sedan 1966. Det var det bästa med det jobbet. Vi har två döttrar och nu även två barnbarn.
Efter ett år på Postgirot utbildade jag mig till postkassörska. Jag blev kvar inom Posten till min pension 2008. Jag har nu bott över 50 år i Stockholm och hunnit fylla 68 år. Tyvärr så kan jag inte prata meänkieli.”

Posted in Nyhet.