Besöksgruppen Meänkaverit är till för tornedalingar som vill ha kontakt

Tornedalingar i Stockholm startar en besöksgrupp för tornedalingar som vill ha kontakt med rötterna. "Vi vet att behovet finns, både bland de som bor hemma och de på äldreboenden", säger tidigare ordförande Rut Niska Säfström.

Är du en av dem som vill ha besök eller få ett telefonsamtal? Kanske prata meänkieli? Eller känner du någon som du tror skulle uppskatta det? Tag kontakt med besöksgruppen Meänkaverit (Våra vänner).

>> Läs mer

Lyckad jullunch med dragspelande Accordian Crew

I år firade vi julen med jullunch och levande dragspelsmusik av Erik Iivonen och Accordian Crew! Festen hölls 3 december i Spånga Center. Tyvärr var det lite svalt i lokalerna, därför ser folk påpälsade ut på bilderna. Men i deras hjärtan och mellan varann fanns stor värme.

>> Läs mer

Krönika: "Jag har blivit en hemvändare"

”Det är märkligt att de första 15 åren av våra liv satt så stort avtryck på oss”, sa min syrra häromdagen. Tänk så mycket vi kommer ihåg från barndomen, alla människor vi hade omkring oss och händelser som satt sig i våra minnen. Då, innan vi flyttade!" Läs Susanne Redebos krönika om att vända hemåt igen.

>> Läs mer

"Varför var mina kunskaper i finska så avskyvärda?"

"Där och då förstod jag att svaret på ”mistäs-varifrån” alltid har varit en viktig källa ur vilken jag hämtat styrka för min förståelse av omvärlden. Det gäller såväl i privatlivet som i egenskap av forskare." Läs krönikan av Henning Johansson, professor emeritus i pedagogik och hedersmedlem i vår förening,

>> Läs mer

Vi ses på afterwork - välkommen!

Torsdag 26 januari och torsdag 23 februari är det dags för afterwork i Gamla stan. Både för medlemmar och icke medlemmar. OBS! Ny restaurang. Vi ses på The Bishops Arms, Tyska Brinken 36. Anmälan som vanligt till Ronny Pettersson.

Läs mer

Tornedalingar i Stockholm växer - vi blir fler och fler

Tornedalingar i Stockholm växer och utökar antalet medlemmar hela tiden. Vi är oerhört glada och stolta över att vi nu är uppe i närmare 430 medlemmar. 

>> Läs mer

Lärde sig brodera i tornedalsk anda

För våra medlemmar arrangerade vi i höst en workshop i att lära sig brodera i tornedalsk anda. Textildesignern Elmina Fors från Kiruna höll i kursen i yllebroderi i oktober. Där skapades fantastiska alster.

>> Läs mer

Bli medlem. Du spar pengar och träffar folk från din kultur!

Nu ökar vi igen! På tre sommarmånader under 2022 har vi blivit drygt 50 fler. Bli du också medlem i Tornedalingar i Stockholm för 150 kr per år. 200 kr för hel familj. Du får rabatt på inträde till våra arrangemang, meänflaku (pin), medlemstidning 4 ggr per år och delta i allt roligt vi ordnar som alla har den gemensamma nämnaren TORNEDALEN. Swisha gärna avgiften! 

>> Läs mer

Tornedalingar i Stockholm på nätet och i papper!

Alla medlemmar får 4 gånger per år vårt MEDLEMSBLAD med nyheter om olika aktiviteter, språkkurser, ny litteratur, studiebesök, firanden med mera. Utskicken sker via post eller mejl, du bestämmer själv. Vi finns också på sociala medier, Tornedalingar i Stockholm.

Föreningen får kulturstöd från Stockholms Stad, Region Stockholm och Institutet för språk och folkminnen, ISOF