Besöksgruppen Meänkaverit är till för tornedalingar som vill ha kontakt

Tornedalingar i Stockholm startar en besöksgrupp för tornedalingar som vill ha kontakt med rötterna. "Vi vet att behovet finns, både bland de som bor hemma och de på äldreboenden", säger tidigare ordförande Rut Niska Säfström.

Är du en av dem som vill ha besök eller få ett telefonsamtal? Kanske prata meänkieli? Eller känner du någon som du tror skulle uppskatta det? Tag kontakt med besöksgruppen Meänkaverit (Våra vänner).

>> Läs mer

Tornedalingarnas dag 15 juli firas med Tuomo Haapala - gratis!

Vi ser fram emot en härlig dag lördag 15 juli med flagghissning och sång vid Stadshuset 9.30. Efter det fika och underhållning av entertainern Tuomo Haapala som bjuder på en dryg timme med musik, älgsång och överraskande berättelser. Kom du också! Allt är gratis men vi behöver ändå din anmälan.

>> Läs mer

Surströmmingsfest 27 augusti och Kräftskiva 14 september. Anmälan

Sugen på surströmming eller kräftor? Vår förening ordnar Surströmmingsfest 27 augusti kl 17 hos Åsas Fisk i Spånga. Kräftskiva blir det 14 september kl 17, även då hos Åsas Fisk.
Mer information kommer här på sidan och i nästa medlemsblad.

>> Läs mer

"Att hitta föreningen var som att komma hem"

"Föreningen betyder väldigt mycket för mig. Det kändes som att hitta hem när jag var på min första träff. Vi har så mycket gemensamt och har alltid något att prata om." Läs Lisbeth Nåmarks krönika där hon tackar för sig efter att ha varit med i styrelsen i flera år.

>> Läs mer

Vi ses på afterwork till hösten igen - välkommen då!

Sista torsdagen i månaden ses vi på afterwork i Gamla stan. Nu är sommaren här och vi tar en paus i våra aw-träffar men ses till hösten igen! Håll utkik här och i vårt medlemsblad på tid och rum.

Läs mer

Sannings- och försoningskommissionen bjöd på historiskt Kaffemöte

Sannings- och försoningskommissionen för tornedalingar, kväner och lantalaiset bjöd in till kaffemöte i Stockholm i januari 2022. Runt 30 deltagare blev vi. Här fanns bland andra språkforskaren Kenneth Hyltenstam som berättade om den historiska resa som finskan och sedermera meänkieli gjort från 1870 och framåt. Se fler bilder i länken!

>> Läs mer

Vems är du? Ny utställning på Stockholms stadsmuseum 2022

I utställningen ”Vems är du?” på Stockholms stadsmuseum möter du nationella minoriteter i deras Stockholmsvardag. Vernissagen 29 januari 2022 blev inställd pga pandemin, men utställningen öppnade ändå och finns kvar till 22 augusti.

>> Läs mer

Bli medlem. Du spar pengar och träffar folk från din kultur!

Bli medlem i Tornedalingar i Stockholm för 150 kr per år. 200 kr för hel familj. Du får rabatt på inträde till våra arrangemang, meänflaku (pin), medlemstidning 4 ggr per år och delta i allt roligt vi ordnar som alla har den gemensamma nämnaren TORNEDALEN. Swisha gärna avgiften! 

>> Läs mer

Tornedalingar i Stockholm på nätet och i papper!

Alla medlemmar får 4 gånger per år vårt MEDLEMSBLAD med nyheter om olika aktiviteter, språkkurser, ny litteratur, studiebesök, firanden med mera. Utskicken sker via post (papper) eller mejl, du bestämmer själv.

Följ oss också på facebook, Tornedalingar i Stockholm, och på instagram @tornedalingaristockholm